2009/04/20

Cohen


One of the most fascinating and enigmatic - if not the most successful - singer/songwriters of the late '60s...
Много обичам този певец! Красивият му дълбок и омагьосващ дрезгав баритон е близък до гласовете на Джони Кеш и Крис Рия... но приликите свършват дотук!
Иска ми се до повече хора да достигне информацията за този безумно гениален и адски специфичен като изказ и звучене поет и певец...
Един от най-завладяващите и загадъчни - ако не и най-успешeн певец /и поет на късните '60/, Ленард Коен е събирал аудитория в продължение на четири десетилетия. Този голям творец (музикант, певец, поет и режисьор) има ореол на необикновена загадъчност около себе си.
Коен, също като Боб Дилън (и може би Пол Саймън), командва вниманието на критиците и по-млади музиканти по-силно от всеки друг от `60-те години на миналия век. Коен е роден през 1934 г., една година преди Елвис Пресли и Рони Хокинс.
Утвърден, той вълнува и до днес с безумния си стремеж към съвършенство и с непримиримата си творческа енергия...
Четири десетилетия той се очертава като най-интересната и магнетична публична фигура. Поет и изпълнител, Коен остава един от най-завладяващите и загадъчни музикални фигури на своята епоха и един от малкото, които акумулират в себе си много уважение и внимание и задържат вниманието на огромната аудитория и в 21-ви век, така както го е правил и през 1960 година.
Толкова, колкото всеки оцелял от това десетилетие музиканти, Коен е безкраен и вечно млад. През 2006 г., неговото трайно влияние беше признато във филма му "I'm Your Man" (Lions Gate Films' release of Leonard Cohen: I'm Your Man, director Lian Lunson's concert/portrait of Cohen and his work and career.

4 коментара:

Пламен Бочев каза...

Не бях го чувал... Много ми хареса. :)

Denissa каза...

Чудесен е !Малко хора в България знаят за него ,наистина !

Анонимен каза...

И аз го харесвам ,особено емблематичната му песен "I`m your man "

Анонимен каза...

Благодаря за изчерпателната информация Дени!!!
Знаех Го но,не знаех нищо за Него.
А какво ще кажеш за този. ;)
http://vbox7.com/play:499a51a7